BURST’te Çok Sayıda GPU ile Çok Sayıda Sabit Disk Plotlama

Bu konu 35 yanıt ve 16 izleyen içeriyor ve en son  tufanpoyraz tarafından 8 ay 2 hafta önce tarihinde güncellendi.

  • Yazar
    Yazılar
  • #6577

    baybil
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 18 Eylül 2016
    Topics: 60
    Replies: 398
    Has thanked: 24 times
    Been thanked: 21 times
    Puanlar: 230

    Burst cüzdanınızdan 8 TB diskleri plotlamaya kalktınız, bilgisayarınızın işlemcisi yavaş ise haftalar sürecek bir serüvene girmiş olabilirsiniz. Ama çok sayıda Ekran Kartı ile Çok Sayıda Sabit Diski aynı anda Plotlayarak, bu süreyi saatlere dönüştürebilirsiniz.

  • #6614

    Yasin Özçelik
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 26 Nisan 2017
    Topics: 32
    Replies: 184
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 13 times
    Puanlar: 159

    Baykan hocadan bulunmaz bir nimet daha 🙂 Ellerine sağlık

  • #6616

    zafer
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 16 Mayıs 2017
    Topics: 1
    Replies: 4
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    baykan hocam birde şu burstun baştan sona kurulumunu anlatsanız süper olacak hdd plotladım ama bir türlü başlayamıyorum burst wallette üyelik açamadım ücretsiz olan burstları alamadım bir sıkıntı var aşamadım bir türlü

  • #6618

    bahadır
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 26 Nisan 2017
    Topics: 1
    Replies: 4
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    hocam elinize sağlık dün okadar denemeler yaptık ve başaramamıştık sizin videoda eksiklerimizi gördüm akşama yine deneyeceğiz inşallah bu sefer olur çok değerli bir paylaşım…

     

  • #6623

    Gokhan_ozbay
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 10 Mayıs 2017
    Topics: 0
    Replies: 5
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    Teşekkürler hocam emeğinize sağlık. Tüm ayarları yaptım fakat “unable to open plots file” hatası alıyorum. Nereyi yanlış yaptım

    “E://plots/7792125443357501601_500000001_2048000_256”

    • #6663

      baybil
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 18 Eylül 2016
      Topics: 60
      Replies: 398
      Has thanked: 24 times
      Been thanked: 21 times
      Puanlar: 230

      E: den sonra sanırım tek “/” olması lazım değil mi

  • #6633

    Gokhan_ozbay
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 10 Mayıs 2017
    Topics: 0
    Replies: 5
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    Yukarıdaki sorunu baybil hocanın yönlendirmesiyle “e” bölümüne klasörleri manuel olarak koyarak çözdüm.

    Şimdide şöyle bir hata verdi.

    hata

  • #7711

    xfreedoomx
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 06 Haziran 2017
    Topics: 0
    Replies: 2
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    Merhaba video anlatımınızda 256 değeri ne değeridir.

  • #8290

    KASIM
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 11 Haziran 2017
    Topics: 3
    Replies: 79
    Has thanked: 3 times
    Been thanked: 1 time
    Puanlar: 9

    emeğinize sağlık hocam. elimizde 8 tb lık hdd varsa i5 işlemciyle 1 hafta civarı sürer mi acaba ?

     

    Benim merak ettiğim esas konu mesela 10 günde bitecek diyelim. elektrik kesintisi vs olursa sistemi açınca kaldığı yerden devam etme gibi bir durumu var mı yoksa yandı gülüm keten helva mı diyeceğiz ?

  • #8325

    Ghengis
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 11 Haziran 2017
    Topics: 1
    Replies: 79
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    Yok kardes elektrik kesildimi Potlama gume gider. tekrardan Fat32 yada Ntfs formati atip Plotlamaya yeniden baslarsin. kapuk bir is bu plotlama. SSD 500 Gb 6-7 saatte bitiyor 8Core Cpu kullanarak .. 500 Gb lik bir harddiskle Block cozup para kazanma sansiniz %0.00095 Sans varmi var. neredeyse sifirin altinda. Umut dunyasi bu dunya: Deniyorum 1 gundur Daha tik yok 🙂

     

    • #8387

      KASIM
      Katılımcı
      Offline
      Registered On: 11 Haziran 2017
      Topics: 3
      Replies: 79
      Has thanked: 3 times
      Been thanked: 1 time
      Puanlar: 9

      valla izmirin işi belli değil hocam. Şak diye gidiyor burda.

       

      Elektrik giderse, hard disk formata izin verir mi ? flasta yarım kalan plotu formatlayayım dedim flash çöp oldu 😀 hard diskler gümlemesin ?

    • #11480

      Ghengis
      Katılımcı
      Offline
      Registered On: 11 Haziran 2017
      Topics: 1
      Replies: 79
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 0 times
      Puanlar: 0

      @Kasim selam,

      http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/ linkteki Lowlevel format tool programini indir. Format atacagin harddiskini yada usb stick i  dikkatli sec. ! sectikten sonra ikinci sekmede Low level format “Tab” ina tikla daha sonra Stop butonunun hemen uzerindeki “Perform quick wipe”secenegini isaretle.

      Bu sekilde Windows ile format atamadagin harddisklere format atabilirsin.

      Kolay gelsin

      Attachments:
  • #8339

    Ömer
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 10 Haziran 2017
    Topics: 0
    Replies: 3
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    Burst pool olarak ne seçmeliyiz nelere dikkat etmeliyiz ?

  • #8613

    Yasin Özçelik
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 26 Nisan 2017
    Topics: 32
    Replies: 184
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 13 times
    Puanlar: 159

    Merhaba

    Sorulara bilgimiz yettiği kadar cevap verelim

    @Kasım Plot yarım kalırsa harddiski biçimlendir yaparsınız sonra sıfırdan tekrar plotlama yapabilirsiniz. Flash çöp oldu demişiniz. Flasha plot yapmak zaten bir hata hocam 🙂 🙂

    İ5 işlemci ile 8 TB Plot kaç gün sürer sorusuna cevap ise. Muhtemelen 4 çekirdeği kullanırsanız 8-9 gün sürecektir. Belki 10 günde sürebilir ama 8 günün altına inmeyeceğini düşünebilirsiniz.

    @Gokhan_ozbay el ile oluşturduğun dosyayı eksik oluşturmuşun. Plotlama yapılacak diskte ilk önce Brust klasörü daha sonra burst klasörünün içine Plots klasörü oluşturmanız gerekiyor. Siz sadece Plots klasörü oluşturmuşunuz

    @ömer Pool seçimi tamamen deneme yanılma diyebiliriz. Genelde hepsi 24 saat sonra gönderim yapıyor (block ödülleri hariç) Bazı havuzlar 2tb altı için avantajlı olurken bazıları ise 40tb üstü avantajlı oluyor.

    Benim kullandığım havuzlar;

    http://pool.lexitoshi.uk/

    http://poolofd32th.club/

    http://pool.burst-team.us/

    • #8649

      KASIM
      Katılımcı
      Offline
      Registered On: 11 Haziran 2017
      Topics: 3
      Replies: 79
      Has thanked: 3 times
      Been thanked: 1 time
      Puanlar: 9

      hocam öncelikle teşekkür ederim. Zaman ayırıp yazdınız.

      1 tb lık hard diskle başladım. 7000 non/min hızı var. Sanırım  20 saate bitmiş olacak. şu an 10 saat oldu yarısı bitti. size  naçizane sorularım var.

      1-Pool işinde ise musluk sıkıntısı var hocam. Hesabı aktif edeceğim diye 2 brst gitti. bi de havuza gireyim dedim, kalan 1 brst u da işlem için kesti. Şu an sıfırı tükettim 😀 Bildiğiniz musluk var mı acaba ?

      2- Elektrik kesintilerinde plot işlemini devam ettirecek sistem var mı ? açtıktan sonra devam etmesi söz konusu mu ?

      3- ben 2 hdd siparişi verdim. 8 er gb. ikisini aynı anda mı plotlayayım ? yoksa tek tek mi yapayım.

      4- bi tanesini plotlayıp kazımaya başlasam ve diğer hdd yi aynı anda plotlasam olur mu ? Yoksa her plot işleminde kazımayı durdurmalı mıyım ?

      5- sonradan hdd eklediğimde çakışma problemi yaşar mıyım ?

       

      umarım çok darboğaz etmemişdir

       

    • #8758

      baybil
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 18 Eylül 2016
      Topics: 60
      Replies: 398
      Has thanked: 24 times
      Been thanked: 21 times
      Puanlar: 230

      1-Size musluk olurum sorun değil, buraya adresinizi paylaşın.

      2- Elektrik kesintilerinde plot işlemini devam ettirecek sistem var mı ? açtıktan sonra devam etmesi söz konusu mu ? Laptopta yaparsanız, bilgisayarı elektrik kesilince uyku moduna aldırırsınız, bu sayede “geldiğinde uyan” dersiniz ve devam eder. pc için bir seçenek ancak pc yi bir UPS e bağlamak ve UPS ile PC arasında bir data kablosu bağlamak (genelde usb kablo) ve aynı konfigürasyonu yapmak lazım.

      3- ben 2 hdd siparişi verdim. 8 er gb. ikisini aynı anda mı plotlayayım ? yoksa tek tek mi yapayım.

      GPU ile plotlarsanız ikisini aynı anda plotlayabilirsiniz. Bu konuda videom var. CPU ile plotlarken CPU çekirdek sayılarını vs seçmeniz lazım.

      4- bi tanesini plotlayıp kazımaya başlasam ve diğer hdd yi aynı anda plotlasam olur mu ? OLUR. Yoksa her plot işleminde kazımayı durdurmalı mıyım ? Durdurmak zorunda değilsiniz.

      5- sonradan hdd eklediğimde çakışma problemi yaşar mıyım ? Eklediğiniz her disk daha önce plotladığınızdan farklı harfte olursa plot dosyalarının isimleri çakışmaz , kafanız karışmaz.

    • #8960

      KASIM
      Katılımcı
      Offline
      Registered On: 11 Haziran 2017
      Topics: 3
      Replies: 79
      Has thanked: 3 times
      Been thanked: 1 time
      Puanlar: 9

      Bilgiler ve yardım için teşekkür ederim hocam.

      BURST-2K73-YFZV-6ARC-8245U

    • #8992

      baybil
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 18 Eylül 2016
      Topics: 60
      Replies: 398
      Has thanked: 24 times
      Been thanked: 21 times
      Puanlar: 230

      @KASIM 5 Burst gönderdim.

    • #9070

      KASIM
      Katılımcı
      Offline
      Registered On: 11 Haziran 2017
      Topics: 3
      Replies: 79
      Has thanked: 3 times
      Been thanked: 1 time
      Puanlar: 9

      çok teşekkür ederim hocam, sağolsun bir arkadaş daha attı. Şimdi rahatça kazıya başladım. Allah razı olsun

  • #9305

    Ghengis
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 11 Haziran 2017
    Topics: 1
    Replies: 79
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    Rica etsem Muslugu biraz acarmisiniz pool.burstcoin.de sitesinde cebellesiyorum. 4.gun Hala bir sey yok.

    BURST-ZMSR-DYVT-58JW-3ADQK

    Tesekkurler

  • #10123

    Ghengis
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 11 Haziran 2017
    Topics: 1
    Replies: 79
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    Hardisk plotlama : 1 haftadir hiz denemeleri yapiyorum, en son ulasabildigim hiz :  7000 nonces/min  CPU ile,  Sizce nasil  ? 🙂

    Attachments:
    • #11689

      baybil
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 18 Eylül 2016
      Topics: 60
      Replies: 398
      Has thanked: 24 times
      Been thanked: 21 times
      Puanlar: 230

      Çift ekran kartı ile 100 bin nonces / saniye üstüne çıkılıyor ama artık değer mi bilmem.

  • #11787

    serkan
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 14 Temmuz 2017
    Topics: 0
    Replies: 4
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    hocam videoda dediklerinizi yapiyoruz ama olmuyor ve ayrıca videoda detaylı anlatım yapilmamıs ve ayrıca indirdigimiz dosyaları nereye atacagiz..

    yardımcı olursanız sevinirim

    • #11791

      baybil
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 18 Eylül 2016
      Topics: 60
      Replies: 398
      Has thanked: 24 times
      Been thanked: 21 times
      Puanlar: 230

      Bu videoda anlatılanlar, konu başlığında da yazdığım gibi “Burst’te Plotlama” ile ilgili , önceden Burst ten biraz anlıyor olmanız lazım. Bu açık. Detaylı anlatım yapılmamış derken yanlış söylüyorsunuz çünkü burada bütün Burst olayını değil sadece Plotlamayı anlatıyorum, ayrıca plotlamayı daha detaylı anlatan başka video mu buldunuz Internet’te ?

  • #11823

    serkan
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 14 Temmuz 2017
    Topics: 0
    Replies: 4
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    peki hocam yanlıs teleffuz etmis olabilirim kusura kalmayın.

    Bu arada su burst isini bastan sona anlatan detaylı bir video yada makale hazırlasanız cok ıyı olacak..

    Benim gibi bilmeyen insanlara cok ıyı bilgi kaynagı olucak ..

    yani ben beceremedim kayıt bile olamadım faucets bulamadım.. yardımlarınız bekliyorum saygılar

  • #11826

    serkan
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 14 Temmuz 2017
    Topics: 0
    Replies: 4
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    acil burst lagzım gonderebilecek varsa iyi olur kayıt olmak istiyorum..

     

    BURST-YJYX-Z7Z6-R2GJ-5W9YC

  • #12703

    Fethullah İhsan Tufan
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 04 Temmuz 2017
    Topics: 0
    Replies: 6
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    Merhaba bende plotlama islemini tamamlasim musluklardan bir burst gelmedi  ne yazikki poola kayit olmam icin burst yollarsaniz sevinirim.

    BURST-XWGP-3PX9-RQPJ-35TG8

  • #15018

    inzibat
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 21 Kasım 2017
    Topics: 0
    Replies: 2
    Has thanked: 1 time
    Been thanked: 1 time
    Puanlar: 0

    Üstad ben wallet hesabı açtım fakat 1 burst istiyor katkıda bulunmak istermisiniz lütfen.1 burst transferi yapmanız mümkünmü? BURST-QGQH-GJ32-K96W-94TDZ kusura bakmayın böyle bir istekte bulunuyorum fakat nasıl burst faucet e girdim fakat onay vermiyor birtürlü.yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

    1 user thanked author for this post.
    • #15022

      baybil
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 18 Eylül 2016
      Topics: 60
      Replies: 398
      Has thanked: 24 times
      Been thanked: 21 times
      Puanlar: 230

      Merhaba, pek kazandırmıyor Burst ama umudumuzu kesmedik. Size 1 Burst göndermek için 1 Burst transfer ücret ödeniyor. Dolayısıyla 2 Burst gidiyor. Ama sizin elinize geçen 1 Burst havuz kaydı için yeterli olmayabilir. Belki havuz değiştirirsiniz. Size 3 Burst gönderdim.
      Umarım ileride değerlenir.
      Kolay gelsin.

    • #15043

      inzibat
      Katılımcı
      Offline
      Registered On: 21 Kasım 2017
      Topics: 0
      Replies: 2
      Has thanked: 1 time
      Been thanked: 1 time
      Puanlar: 0

      Teşekkürler üstad.Göderdiğin BURST’u aldım sağolasın yardımın için.

  • #16453

    tasadar
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 24 Aralık 2017
    Topics: 0
    Replies: 3
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    merhaba, plotlama denemesi yapıyorum ancak 1-2 problemim var.

    1-öncelikle yaklaşık 500 gb lik dosyalar ile yapıyorum, ilk 3 dosya tanesi 4 saat kadar sürüyordu ama sonra tanesi 10 saate kadar uzamaya başladı, xplotter’da sürekli diski bekleme olayı oluyor, acaba disk 2.5’luk olduğu içinmi yazmada yavaşlık başladı, normaldede disk doldukça yavaşlıyormu acaba.

    2-diğer problemde benim girdiğim n sayısı ile oluşan dosya farklı, çalıştırırken yazdığım bat dosyası şöyle:

    XPlotter_avx.exe -id xxx -sn 0 -n 1907557 -t 7 -path F:\_burst -mem 9G
    XPlotter_avx.exe -id xxx -sn 1907558 -n 1907557 -t 7 -path F:\_burst -mem 9G
    XPlotter_avx.exe -id xxx -sn 3815114 -n 1907557 -t 7 -path F:\_burst -mem 9G

    ancak oluşan dosyaların isimleri şöyle:

    xxx_0_1907552_1907552

    xxx_1907558_1907552_1907552

    xxx_3815114_1907552_1907552

    yani ben n 1907557 vermişim sonuç 1907552, indexlerdede kayma olmuş tabiki.

    nasıl bir problem olabilir, bilgisi olan ustalardan yardım bekliyorum.

    • #17256

      voleyback
      Katılımcı
      Offline
      Registered On: 17 Ocak 2018
      Topics: 0
      Replies: 1
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 0 times
      Puanlar: 0

      Merhaba plot denemelerim oldu. Buna istinaden söyleyebilirimki optimize işini bir defa yapacağımız için acele etmeden ve kontrollü yapmalıyız. Önerim biraz zor gelebilir ancak söylemeliyim ki plot isimlerini harddisk numaralandırması yapmamalıyız bence.

      sırayla ve acele etmeden kafamdaki yöntemi paylaşayım sizinle.

      500GB  x  10 adet plot yapacağız ve elimizde 1 adet 1TB ve 1 adet  4TB harddisk var. (e:,f:)

      xxxx_0_2048000_xxx   öncelikle bunun bitmesini bekleyelim. Çünkü bittiğinde dosya adına baktıgınızda değer değişik gelebiliyor. Sonucu gördüğünüzde  (xxxX_0_2051000_xxx) sonraki plotlamayı başlatalım. Yani;

      xxxx_2051001_2048000_xxx son değerleri görmeden toplu işlem dosyası hazırladığınızda overlap yani örtüşme olacak ve havuz sadece en büyük plot dosyanızı görecektir. kazanç düşecektir.

      Önerim tek tek sabırlı olarak plot bitmesini bekleyip sonraki plota geçmek. Harddisk f ye geçtiğinizde ise yine 0’dan 204800 e değil; e:’de son oluşan plottan sonraki sayı ile başlamak en doğrusudur.

  • #17309

    baybil
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 18 Eylül 2016
    Topics: 60
    Replies: 398
    Has thanked: 24 times
    Been thanked: 21 times
    Puanlar: 230

    verdiğiniz nonce değeri yani “-n” de belirttiğiniz değer bir kere 256 nın katları şeklinde olmalı,

    tek sayı olarak nonce vermemelisiniz.

    bunlara uyduğunuz takdirde verdiğiniz değerleri değiştirmeyecek…

  • #17311

    archbaris
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 13 Ocak 2018
    Topics: 0
    Replies: 1
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    Mining yapabilmek için şu adrese burst coin gönderirimisiniz? : BURST-Q9NF-JAJB-7PGQ-9JNZN

  • #17316

    baybil
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 18 Eylül 2016
    Topics: 60
    Replies: 398
    Has thanked: 24 times
    Been thanked: 21 times
    Puanlar: 230

    Burst eskisi kadar kolay kazanılmıyor. Ben çok sayıda gönderdim, toplamda 400-500 bulmuştur.  ama artık gönderemiyorum. Borsa dan minimum ne kadar miktarda veriyorsa alabilirsiniz.

    Belki gönderen başka biri de çıkabilir.

    • #17503

      tufanpoyraz
      Katılımcı
      Offline
      Registered On: 25 Ocak 2018
      Topics: 0
      Replies: 1
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 0 times
      Puanlar: 0

      Ya da kimse Polo’ya üye olup oraya coin gönderip burst almak ile uğraşmak istemiyorsa 20Tl’ye (Değerince herhangi bir coin’e) 10 Burst gönderebilirim

      • Bu yanıt 8 ay 2 hafta önce önce  tufanpoyraz tarafından değiştirildi.

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

Araç çubuğuna atla