Mining Rigde Sorun

Bu konu 6 yanıt ve 3 izleyen içeriyor ve en son  William Wallace tarafından 12 ay önce tarihinde güncellendi.

  • Yazar
    Yazılar
  • #14173

    William Wallace
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 09 Ekim 2017
    Topics: 1
    Replies: 3
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    Mining yapabilmek için bir kasa toplamaya karar verdim ve daha önce hiç karşılaşmadığım bir sorun çıktı.
    Kasaya ekran kartlarını sırayla takmaya başlıyorum. Her bir ekran kartını taktıktan sonra bilgisayarı açıp aygıt yöneticisinden kartın görülüp görülmediğine bakıyorum. İlk üç ekran kartında bir sorun çıkmıyor. Fakat ne zaman 4. ekran kartını taksam bir takım sorunlar oluşmaya başlıyor.
    -1. seçenek: Windows açılıyor fakat “Hoşgeldiniz” yazısında takılı kalıyor
    -2. seçenek: Windows tamamen açılıyor fakat hemen arkasından restart veriyor.
    -3. seçenek: Bios yerine Ekranın sol üstünde Beyaz tire görünüyor ve simsiyah ekranda kalıyor.
    sonuç olarak bilgisayar sağlıklı bir şekilde açılmıyor.
    Ve kontrol ettiğim şunlar var.
    Ekran kartının driver ları yüklü. Anakartın birkaç driver ı eksik sadece
    4G decoding açık anakartta
    PSU 1500 watt yani yeterde artar bile
    Ryser kablolarım sağlıklı.
    anakart soketinde problem yok
    Ekran kartlarıda sağlam.
    Anakart modelim Msi Z170A Gaming M5

    Son olarak, daha öncede kendime ve arkadaşlarıma kasa toplamıştım. Ama oyun oynama amaçlı olduğu için, bilmemin çokda gerekli olmadığı, son kullanıcıyı pek ilgilendirmeyen bir konuyu öğrendim. “Maksimum PCI Express Hattı Sayısı”. Su anda bu konuyu şüpheli olarak görüyorum. Acaba işlemcim ekran kartlarımdan 3 tanesini kaldırıyor olabilirmi. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

  • #14174

    Yasin Özçelik
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 26 Nisan 2017
    Topics: 32
    Replies: 184
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 13 times
    Puanlar: 159

    Merhaba
    Bu konuyu incelemenini öneriyorum. Bu konu içinde de başka linkler var onlara bak.

    Anakart 6 GPU görmüyor Lütfen Yardım.

    • #14179

      William Wallace
      Katılımcı
      Offline
      Registered On: 09 Ekim 2017
      Topics: 1
      Replies: 3
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 0 times
      Puanlar: 0

      Malesef bu çözümler bende tam olarak işe yaramadı. Yinede teşekkürler

  • #14175

    baybil
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 18 Eylül 2016
    Topics: 60
    Replies: 398
    Has thanked: 24 times
    Been thanked: 21 times
    Puanlar: 230

    1- Anakart Bios güncel değilse güncelleyin en son sürüme
    2-Anakart üzerinde monitör çıkışı varsa, bios dan iptal edin
    3- Anakart üzerindeki ses kartını bios tan iptal edin.
    4- Başka iptal edilebilecekler varsa iptal edin.

    • #14182

      William Wallace
      Katılımcı
      Offline
      Registered On: 09 Ekim 2017
      Topics: 1
      Replies: 3
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 0 times
      Puanlar: 0

      Hepsini sırayla yaptım fakat sorun düzelmedi. Başka bir arkadaşım işlemciden kaynaklandığını düşünmüş. Donanımım şu şekilde:
      7x Sapphire R9 285 Dual-X O.C
      Msi z170 Gaming M5
      Intel Pentium G4400
      2x8GB DDR4 HyperX 2133Mhz
      1500 Watt Silverstone Gold PSU

  • #14184

    baybil
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 18 Eylül 2016
    Topics: 60
    Replies: 398
    Has thanked: 24 times
    Been thanked: 21 times
    Puanlar: 230

    Ramlerin birinde sorun olmasın

    • #14191

      William Wallace
      Katılımcı
      Offline
      Registered On: 09 Ekim 2017
      Topics: 1
      Replies: 3
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 0 times
      Puanlar: 0

      Ramlerin birinde sorun olmasın

      bu mesajınızı gördükten sonra, ilk olarak ramleride kontrol ettim

      fakat ramlerde de sorun olmadığını anladığımda, daha önce başka bir konuda gördüğüm birşeyi uyguladım ve simplemining yükledim. 3 haftadır uğraşıyordum ve daha fazla sabredemedim. şu anda arada bir restart yemesi dışında problem yok. Herkese teşekkürler

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

Araç çubuğuna atla