Simple Mining Hakkında

Etiket: 

Bu konu 12 yanıt ve 6 izleyen içeriyor ve en son  manuoglu tarafından 6 ay 1 hafta önce tarihinde güncellendi.

  • Yazar
    Yazılar
  • #4556

    Yasin Özçelik
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 26 Nisan 2017
    Topics: 32
    Replies: 184
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 13 times
    Puanlar: 159

    Merhaba arkadaşlar

    Sİmple mining hakkında kullananlar tecrübelerini paylaşabilir mi? Avantajları varmıdır gibi.

    Simple mining hakkında sorularım?

    İlk önce neden Simple Mining kullanılmalı?

    1-) Sitede tarif edildiği gibi dosyaları yükleyerek HDD RAW Copy tool programı ile gerekli dosyayı flash attık. Flashı Anakartımıza takarak bios ayarlarını yaptığımızda artık windows yerine direk bu simple mining mi başlayacak?

    2-) Simple mining yapılacağı için Harddisk gerek kalmayacak. Yani windows ortamı olmayacak. Peki böyle bir durumlar kartlara modlama nasıl yapılacak. (Başka bir windows ortamında modlama ayarları yapıldıktan sonra mı rige takılacak)

    3-) Simple mining paneli üzerinden otomatik şekilde kazılacak coinleri değişebiliyormuyuz. Örneğin eth kazarken sonra başka coine çevir gibi seçeneklerimiz mi oluyor?

    Şimdiden teşekkür ederim.

    iyi çalışmalar

  • #4613

    TahaErakay
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 24 Nisan 2017
    Topics: 62
    Replies: 271
    Has thanked: 1 time
    Been thanked: 11 times
    Puanlar: 2

    Son zamanlarda simplemininge takmış durumda olduğumdan cevaplıyayım hemen. Tabi bu anlatacaklarım genel olması gerekenler değil. Benim tecrübelerim,kişisel fikrimdir. Olmazsa olmaz şeyler değildir.

    • Sistem Linux Ubuntu olduğu için saniyeler içinde açılıyor,ayarlar düzgünse anında miner başlıyor. Windowstaki gibi açılışta kasılma yok.
    • Avantajlarından diğeri, hdd masrafından kurtarıyor. 8gb bir flash disk işi görüyor.
    • Driver buldu bulmadı,hangi driver olacak vs bunlarla uğraşmıyorsunuz. Tak çalıştır sistem diyebilirim.

    1- Biostan boot ayarını yaptıysanız evet direk flashtan başlayacak saniyeler içinde simplemining açılacak.

    2- Evet windows ortamında modlanması gerekiyor.

    3-  Simplemining sitesi üzerinden rigimizi kontrol ettiğimiz ekran mevcut. O ekrandan birkaç tıklamayla mineri ve minere göre kazacağımız coinleri seçebiliyor değiştirebiliyorz.

    4- (bu madde benden olsun) Sitesinde ayar panelinde oc yapabileceğimiz alan,rigimizi yada minerimizi reboot edebileceğimiz butonlar bulunmakta. Uzaktan direk bilgisayarı yeniden başlatma şansımız mevcut yani. Bu reboot işlemi benim makinamda kapanıp açılması 15 saniye alıyor. 16. saniye miner başlıyor.

    5- Bu maddede aklıma geldi  😎  şöyle bir durumda varki oda güzel. Claymore miner için örnek vereceksek. Yeni sürüm çıktığında napmamız gerekiyor sitesine giderek yeni versiyonu indirip kaydetmemiz ve bat dosyalarımızı oraya taşıyıp yeniden başlatmamız gerekiyor. Ama simpleminingde öyle değil. Sistem güncellemeleri otomatik yapıyor. Sizin başka hiçbir şey yapmanıza yeni sürüm takibi indirme bindirme yapmanıza gerek kalmıyor.

    tahaerakay.com

  • #4620

    TahaErakay
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 24 Nisan 2017
    Topics: 62
    Replies: 271
    Has thanked: 1 time
    Been thanked: 11 times
    Puanlar: 2

    Şu konuyada bakılabilir.

    Simplemining İle Madencilik

    tahaerakay.com

  • #4684

    AHMET SEDAT ARIKAN
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 05 Mayıs 2017
    Topics: 1
    Replies: 3
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    taha bey peki modlamayı yaptığımız anakart ve sm dekullancağımız anakart farklı ise bi soruın çkmıyor dmi… rahbat rahat kendi bilgisayraımda modları kurup sm ye takabilirm kartlarımı

    Son zamanlarda simplemininge takmış durumda olduğumdan cevaplıyayım hemen. Tabi bu anlatacaklarım genel olması gerekenler değil. Benim tecrübelerim,kişisel fikrimdir. Olmazsa olmaz şeyler değildir.

    • Sistem Linux Ubuntu olduğu için saniyeler içinde açılıyor,ayarlar düzgünse anında miner başlıyor. Windowstaki gibi açılışta kasılma yok.
    • Avantajlarından diğeri, hdd masrafından kurtarıyor. 8gb bir flash disk işi görüyor.
    • Driver buldu bulmadı,hangi driver olacak vs bunlarla uğraşmıyorsunuz. Tak çalıştır sistem diyebilirim.

    1- Biostan boot ayarını yaptıysanız evet direk flashtan başlayacak saniyeler içinde simplemining açılacak. 2- Evet windows ortamında modlanması gerekiyor. 3- Simplemining sitesi üzerinden rigimizi kontrol ettiğimiz ekran mevcut. O ekrandan birkaç tıklamayla mineri ve minere göre kazacağımız coinleri seçebiliyor değiştirebiliyorz. 4- (bu madde benden olsun) Sitesinde ayar panelinde oc yapabileceğimiz alan,rigimizi yada minerimizi reboot edebileceğimiz butonlar bulunmakta. Uzaktan direk bilgisayarı yeniden başlatma şansımız mevcut yani. Bu reboot işlemi benim makinamda kapanıp açılması 15 saniye alıyor. 16. saniye miner başlıyor. 5- Bu maddede aklıma geldi 😎 şöyle bir durumda varki oda güzel. Claymore miner için örnek vereceksek. Yeni sürüm çıktığında napmamız gerekiyor sitesine giderek yeni versiyonu indirip kaydetmemiz ve bat dosyalarımızı oraya taşıyıp yeniden başlatmamız gerekiyor. Ama simpleminingde öyle değil. Sistem güncellemeleri otomatik yapıyor. Sizin başka hiçbir şey yapmanıza yeni sürüm takibi indirme bindirme yapmanıza gerek kalmıyor.

    • #4707

      TahaErakay
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 24 Nisan 2017
      Topics: 62
      Replies: 271
      Has thanked: 1 time
      Been thanked: 11 times
      Puanlar: 2

      Modlama işlemi ekran kartlarına yapıldığı için anakartla bir alakası yok. Başka makinada yapıp simplemining yapacağınız makinaya bağlayabilirsiniz. Başka birşey yapmanıza gerek yok.

      tahaerakay.com

  • #4705

    Yasin Özçelik
    Yönetici
    Offline
    Registered On: 26 Nisan 2017
    Topics: 32
    Replies: 184
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 13 times
    Puanlar: 159

    Taha beye bir soru daha benden gelsin 🙂 Örneğin 3 kartı başka bir windows ortamında modlama yaptık ve rig anakartına tek tek taktık. Sonra simple mining flashını takarak başlattık. Kartları otomatik kendi görüyor mu? Yoksa simple mining açıldıktan sonra herhangi bir ayar yapmaya gerek varmı?

    • #4709

      TahaErakay
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 24 Nisan 2017
      Topics: 62
      Replies: 271
      Has thanked: 1 time
      Been thanked: 11 times
      Puanlar: 2

      Dediğiniz şekilde yaptığınızda sorunsuz çalışacaktır. Sistem kartları görecektir. Extra birşey ayar vs.. yapmanıza gerek yok.

      tahaerakay.com

    • #4859

      Yasin Özçelik
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 26 Nisan 2017
      Topics: 32
      Replies: 184
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 13 times
      Puanlar: 159

      Taha hocam. Bu grupta sürekli konuşulan konu. Yok 17.4 dirver kur. Yok 16.12 kur gibi sorunlar simple miningte ortadan kalkıyor mu?

  • #8966

    MEHMET AKAR
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 05 Haziran 2017
    Topics: 0
    Replies: 1
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 0

    Hocam peki simple mining için eth hariç diğer coinlerde kullanılması gereken kod satırına nereden ulaşabiliriz

    • #9104

      Yasin Özçelik
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 26 Nisan 2017
      Topics: 32
      Replies: 184
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 13 times
      Puanlar: 159

      Simplemining Merak Edilenler

       

      burada yazıyor. Normal claymore gibi kullanıyorsun.

    • #11380

      kadirinazor
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 07 Temmuz 2017
      Topics: 12
      Replies: 33
      Has thanked: 1 time
      Been thanked: 8 times
      Puanlar: 10

      Coinotronda ETH kazabilirmiyiz Simplemining ile

    • #11410

      Yasin Özçelik
      Yönetici
      Offline
      Registered On: 26 Nisan 2017
      Topics: 32
      Replies: 184
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 13 times
      Puanlar: 159

      kazabilirsiniz. Normal claymore ile ne yapıyorsanız aynısını yapıyorsunuz

  • #18784

    manuoglu
    Katılımcı
    Offline
    Registered On: 02 Nisan 2018
    Topics: 0
    Replies: 1
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times
    Puanlar: 6

    Simple mining btc için kullandığım anakartta boot olmuyor. Yardımcı olabilir misiniz ?

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

Araç çubuğuna atla